Op zoek naar een puppycursus, pubercursus of andere hondencursus? Bij Hondenschool Bingel ben je aan het juiste adres. Vaak ligt de nadruk op oefeningen en training. Er is echter een groot verschil tussen opvoeding en training. Een fantastisch opgevoede hond hoeft geen enkel commando of gehoorzaamheidsopdracht te kennen. Andersom kan het zo zijn, dat een hond die alle oefeningen tot in perfectie beheerst, toch een onopgevoed exemplaar is. Wij richten ons niet alleen op het aanleren van commando’s. Onze cursussen staan in het teken van opvoeding, samenwerking met je hond, elkaar leren begrijpen en vooral ook genieten van elkaar.

Onze cursussen worden gegeven in Bingelrade, gemeente Beekdaelen. We hebben een mooi trainingsveld aan huis  en trainen daarnaast ook op een andere locatie, namelijk het mooie veld bij Gasterie Hedelfinger. Onze locaties zijn centraal gelegen en dus goed bereikbaar vanaf Brunssum, Hoensbroek, Heerlen, Sittard, Geleen, Landgraaf, Kerkrade, Beek en Stein. Om jou en je hond te trainen in verschillende situaties, wijken we bij meerdere cursussen uit naar  wandelgebieden in de regio Brunssum, Beekdaelen, Heerlen of Sittard.

We vinden persoonlijke aandacht belangrijk en om die reden trainen we in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Wil je liever individueel aan de slag? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Neem een kijkje bij onze privélessen.

Wij werken enkel met positieve trainingsmethodes. Alle rassen zijn welkom.

Wil je weten wat er allemaal aan bod komt tijdens de puppycursus, pubercursus of een andere hondencursus? Kijk dan eens op de pagina van de desbetreffende cursus, daar vind je alle relevante informatie. Ben je benieuwd naar ons weekrooster en de startdata? Klik dan hier.

 

Puppy cursus

De puppycursus is er voor de allerkleinsten, vanaf 8 weken oud. We gaan op speelse wijze aan de slag met opvoeding en ontwikkeling. Samen kijken we naar jouw behoefte en naar de behoefte van jouw puppy en zorgen we voor een goede basis.

Pre-puber cursus

De pre-puber cursus is voor honden vanaf 16 weken. We gaan op speelse wijze aan de slag met opvoeding en ontwikkeling. De cursus is afgestemd op deze specifieke leeftijdsfase van de hond.

Puber cursus 1 & 2

De begeleiding van een puber vraagt hele andere vaardigheden dan het begeleiden van een puppy. We gaan in op de invloed van hormonen, het voorkomen van probleemgedrag en het bieden van uitdaging aan je hond.

Jong Volwassen cursus

De jong volwassen cursus is geschikt voor iedere volwassen hond die al een cursus heeft afgerond. We gaan aan de slag met de perfecte re-call en allerlei oefeningen die jullie nodig hebben in het dagelijks leven.

Basis cursus

De basis cursus is geschikt voor iedere volwassen hond, die nog geen cursus heeft gevolgd. Tijdens deze cursus besteden we veel aandacht aan het opbouwen en/of versterken van de onderlinge band. Je leert communiceren en samenwerken met je hond.

Fun & Focus

Fun & Focus is een combinatie van Agility, Balans & Coördinatie, Neuswerk en Spel. De lessen staan helemaal in het teken van samenwerking en lol hebben met elkaar. Wil jij lekker actief bezig zijn met je hond? Lees dan verder.

Leash Off cursus

Klaar voor het echte werk? Tijdens de Leash-Off cursus gaan we van de lijn af werken en ervoor zorgen dat jouw hond onder alle omstandigheden bij jou blijft of naar jou terugkomt.