Op zoek naar een puppycursus, pubercursus of andere hondencursus? Bij Hondenschool Bingel ben je aan het juiste adres. Vaak ligt de nadruk op oefeningen en training. Er is echter een groot verschil tussen opvoeding en training. Een fantastisch opgevoede hond hoeft geen enkel commando of gehoorzaamheidsopdracht te kennen. Andersom kan het zo zijn, dat een hond die alle oefeningen tot in perfectie beheerst, toch een onopgevoed exemplaar is. Wij richten ons niet alleen op het aanleren van commando’s. Onze cursussen staan in het teken van opvoeding, samenwerking met je hond, elkaar leren begrijpen en vooral ook genieten van elkaar.

Onze cursussen worden gegeven in Bingelrade, gemeente Beekdaelen. We hebben een mooi trainingsveld aan huis  en trainen daarnaast ook op een andere locatie, namelijk het mooie veld bij Gasterie Hedelfinger. Onze locaties zijn centraal gelegen en dus goed bereikbaar vanaf Brunssum, Hoensbroek, Heerlen, Sittard, Geleen, Landgraaf, Kerkrade, Beek en Stein. Om jou en je hond te trainen in verschillende situaties, wijken we bij meerdere cursussen uit naar  wandelgebieden in de regio Brunssum, Beekdaelen, Heerlen of Sittard.

We vinden persoonlijke aandacht belangrijk en om die reden trainen we in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Wil je liever individueel aan de slag? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Neem een kijkje bij onze privélessen.

Wij werken enkel met positieve trainingsmethodes. Alle rassen zijn welkom.

Wil je weten wat er allemaal aan bod komt tijdens de puppycursus, pubercursus of een andere hondencursus? Kijk dan eens op de pagina van de desbetreffende cursus, daar vind je alle relevante informatie. Ben je benieuwd naar ons weekrooster en de startdata? Klik dan hier.

 

Puppy cursus

De puppycursus is er voor de allerkleinsten, vanaf 8 weken oud. We gaan op speelse wijze aan de slag met opvoeding en ontwikkeling. Samen kijken we naar jouw behoefte en naar de behoefte van jouw puppy en zorgen we voor een goede basis.

Pre-puber cursus

De pre-puber cursus is voor honden vanaf 16 weken. We gaan op speelse wijze aan de slag met opvoeding en ontwikkeling. De cursus is afgestemd op deze specifieke leeftijdsfase van de hond.

Puber cursus 1 & 2

De begeleiding van een puber vraagt hele andere vaardigheden dan het begeleiden van een puppy. We gaan in op de invloed van hormonen, het voorkomen van probleemgedrag en het bieden van uitdaging aan je hond.

Lure Coursing

Lure Coursing is een sport waarbij honden een mechanisch aangedreven "lure" achtervolgen. Alle rassen zijn welkom, zo lang je hond fysiek in orde is.

Hoopers

Hoopers is een sport, geschikt voor vrijwel iedere hond. Er is een minimale fysieke belasting, maar mentaal worden zowel hond als handler flink uitgedaagd! Samenwerken en plezier hebben samen, daar draait het om!

Flyball

Flyball is een hondensport voor de echte ballen-gek! Wil jij graag actief aan de slag met jouw hond in teamverband? Dan is dit de juiste sport voor jou!

Fun Obedience

Fun Obedience is een mix van gehoorzaamheidsoefeningen, fun oefeningen en simpele agility oefeningen. Je loopt samen met jouw hond een parcours waar verschillende opdrachten staan, denk aan: twist, pretty sit, buiging, linksom door een hoepel, rechtsom door een hoepel, door de tunnel, rollen etc. Een leuke manier om lekker samen bezig te zijn.