Op zoek naar een pubercursus/hondencursus voor jou en jouw hond? Lees dan verder.

Voor wie en waarom?

De pubercursus 1.0 en 2.0 zijn bedoeld voor honden in de pubertijd.

Gedurende de pubertijd verandert er veel in het lichaam van een hond. De hormonen gaan een grote rol spelen en dit zal zich ook uiten in het gedrag van de hond. De begeleiding van een hond in de pubertijd, vraagt hele andere vaardigheden dan de begeleiding van een puppy/pre-puber. Hier gaan we tijdens de cursus uitgebreid op in.

In de pubertijd worden honden vaak onstuimig, ze vergeten alles wat ze in de periode daarvoor geleerd hebben en vliegen alle kanten op. Om te kunnen genieten van een relaxte en stabiele hond, is het belangrijk om deze periode op een goede wijze op te vangen.

Wat gaan we doen?

We gaan uiteraard dieper in op de lichaamstaal van de hond en op vraagstukken zoals: Wat gebeurt er allemaal in het lichaam van de puber? Wat is het belang van rust? Hoe bied je je puber voldoende uitdaging? Hoe begrens je je puber, zonder daarbij aversieve trainingsmiddelen of methoden toe te passen? Wat is sociaal gedrag en wat niet? Allemaal belangrijke aspecten van hondentraining.

Tijdens de pubercursus/hondencursus gaan we aan de slag met de sociale vaardigheden van je hond. Daarnaast blijven we actief bezig met motorische ontwikkeling, coördinatie, spel en zelfbeheersing. We leggen een goede basis voor eventuele vervolgcursussen, denk hierbij aan: het wandelen aan de lijn, aandacht vragen en vasthouden, hier komen op verzoek, blijf/wachten, het verrichten van verzorgende handelingen. Er ligt bovendien een sterke focus op het verstevigen van de onderlinge band, zodat je puber na afronding van deze cursus vol zelfvertrouwen deel kan nemen aan de vervolg cursus(sen).

Praktische informatie

De pubercursus bestaat uit: 1 theoriedocument en 7 praktijklessen. Na iedere les ontvang je een e-mail met daarin een korte samenvatting van de les, inclusief video.

Het maximaal aantal deelnemers is 6 per cursus.

De kosten zijn €120,- incl. btw.

De lessen worden gegeven op woensdag, vrijdag en zondag en vinden plaats op ons trainingsveld in Bingelrade. Neem een kijkje in onze kalender voor de startdata.

Interesse? Schrijf je snel in!