Zoek jij nog een leuke puppycursus in Limburg? Lees dan verder.

Voor wie en waarom? 

Eindelijk is het zover.. je puppy in huis! Wat een geweldige ervaring.

De puppycursus is er voor de allerkleinsten, vanaf 8 weken oud. Vanaf die leeftijd, komt de puppy namelijk in een nieuwe fase. Hij/zij laat zijn moeder en nestgenoten achter, maar ook de vertrouwde wereld waarin hij tot nu toe heeft geleefd. Voor jou begint hier een belangrijke en verantwoordelijke taak. Het is jouw beurt om ervoor te zorgen dat je puppy datgene leert wat hij nodig heeft om in het dagelijks leven te kunnen functioneren. Je wilt je puppy laten opgroeien tot een sociale, goed opgevoede hond.

In de eerste 4 maanden van hun leven zijn puppy’s bijzonder nieuwsgierig. Ze leren de hele dag door en dat leren gaat vrijwel automatisch door observatie en ervaring. Ze leren jouw lichaamstaal, wat een bepaald geluid (de deurbel bijvoorbeeld) betekent en hoe jouw dagelijkse routine eruitziet. We maken tijdens de puppycursus zoveel mogelijk gebruik van de nieuwsgierigheid van jouw puppy, zodat je later kunt genieten van een relaxte en stabiele hond. Een hond die de verschillende uitdagingen in zijn leven kan oplossen met de vaardigheden die hij heeft ontwikkeld en die zich makkelijk aan kan passen aan veranderingen.

Wat gaan we doen?

Tijdens de puppy cursus gaan we de pups leren dat het leuk is om nieuwe dingen te ontdekken en dat het ook leuk is om samen nieuwe dingen te leren. Je puppy de kans bieden om te ontdekken en hem bloot te stellen aan verschillende prikkels is essentieel voor een goede ontwikkeling. Tijdens de cursus gaan we hier op speelse wijze mee aan de slag.

De nadruk tijdens de puppy cursus ligt op opvoeding en socialisatie, denk hierbij aan omgang met andere mensen, dieren en vreemde objecten, maar ook kennismaken met verschillende ondergronden, structuren en materialen. Er wordt veel aandacht besteed aan motorische ontwikkeling, balans en coördinatie, spel en zelfbeheersing.

We gaan tijdens de lessen uitgebreid in op hondentaal: wat vertelt jouw puppy je allemaal? Uiteraard komen onderwerpen zoals zindelijkheid, slapen, het gebruik van een bench en bijtgedrag ook aan de orde.

Daarnaast wordt een goede basis gelegd voor de opvolgende cursussen. We gaan aan de slag met het aanleren van de naam, het maken van contact met je puppy (aandacht vragen en vasthouden), het wandelen aan de lijn, het hier komen op verzoek, wachten en het verrichten van verzorgende handelingen. De gehoorzaamheid komt dus zeker ook aan bod en na afronding van de puppycursus, is jouw hond helemaal klaar voor het vervolg: de pre-puber cursus.

Praktische informatie

De puppy cursus bestaat uit: 1 theoriedocument en 7 praktijklessen. Na iedere les ontvang je een e-mail met daarin een korte samenvatting van de les, inclusief video.

Het maximaal aantal deelnemers is 6 per cursus.

De kosten zijn €120,- incl. btw.

De lessen worden gegeven op ons trainingsveld in Bingelrade, Zuid Limburg.

Neem een kijkje in onze kalender voor de trainingsdagen en startdata op korte termijn. We starten iedere maand met een puppycursus dus starten is altijd mogelijk.

Interesse? Schrijf je snel in!