Voor wie?

Lure Coursing is geschikt voor alle honden, die fysiek goed in orde zijn. We kunnen het parcours aanpassen voor pups, zodat zij geen snelle wendingen maken. Alle rassen zijn welkom.

Wat gaan we doen?

Lure Coursing is een sport waarbij honden een mechanisch aangedreven “lure” achtervolgen. Van oudsher bedoeld voor de windhondenrassen, echter is onze ervaring dat ook andere rassen deze sport erg leuk vinden. We zetten het parcours uit op ons veld, parcours zal zo’n 150 meter zijn. Afhankelijk van de ervaring van de honden, kunnen we dit uitbreiden naar een moeilijker (en langer) parcours met meerdere bochten. Je plaatst je hond bij de start en bij het horen van het startsignaal, laat je je hond los. Het is de bedoeling dat jouw hond zo snel mogelijk achter de lure aan gaat. Aan het einde van het parcours is het niet de bedoeling dat de hond de lure grijpt, maar een beloning vanuit jou is absoluut wenselijk! Neem dus altijd een speeltje mee om je hond mee te belonen. 

Praktische zaken

Een training van 1u kost €10,- per hond. De training duurt 60 minuten en we trainen met maximaal 10 honden.

De strippenkaart is niet geldig voor de Lure.

Trainingsdagen en tijdstippen worden op onze Facebook-pagina gepost. Let op: de training is afhankelijk van weersomstandigheden. Bij een te nat veld gaat de training niet door, houd bij slecht weer dus je e-mail/onze Facebook pagina in de gaten.

Je kunt je per les inschrijven via WhatsApp, privé bericht op Facebook of E-mail. Vermeld daarbij: jouw naam en e-mailadres, naam, leeftijd en ras van de hond.