Voor wie?

Hoopers is een hondensport, geschikt voor een brede doelgroep. De hindernissen bestaan uit hoop, tunnels, tonnen en hekjes. Door het lopen van vloeiende lijnen, wordt gezorgd voor een minimale lichamelijke belasting, voor zowel hond als handler. Hoopers is daarom geschikt voor vrijwel alle leeftijden.

Het is prettig als de hond al van de lijn af kan werken en terug naar de handler komt wanneer hij geroepen wordt. De hond dient sociaal te zijn naar mensen en soortgenoten.

Wat gaan we doen?

De hindernissen bij Hoopers bestaan uit: hoopers, tunnels, tonnen en hekjes. Er wordt dus niet gesprongen en de hond loopt het parcours vloeiend, zonder scherpe bochten.

We gaan eerst aan de slag met basisvaardigheden en de individuele onderdelen van het parcours. Jouw hond leert zelfstandig te werken. Als jouw hond de individuele onderdelen beheerst, zullen we onderdelen gaan combineren. Uiteindelijk werken we toe naar een parcours, waarbij jij als handler op een bepaalde plek blijft staan en jouw hond op basis van stem- en lichaamsaanwijzingen het parcours loopt.

Waarom? 

Hoopers bevordert de samenwerking tussen hond en handler. Doordat jij jouw hond moet gaan aansturen op afstand, word je bewuster van jouw lichaamshouding en het effect daarvan op jouw hond. Samenwerken en plezier hebben, dat staat voorop.

Honden die fysiek niet in staat zijn om bijvoorbeeld Agility te doen, kunnen met Hoopers toch een leuke hondensport beoefenen. Hetzelfde geldt voor handlers die fysiek beperkt zijn.

Hoopers is ook goed te combineren met andere vormen van sport, of ter voorbereiding op Agility.

Praktische zaken

We werken met een strippenkaart systeem voor alle sport- en spellessen.

Een losse les kost €15,-.

Strippenkaart 10 lessen €125,-.

Strippenkaart 20 lessen €200,-.

Een les duurt +/- 30 minuten en we trainen met maximaal 4 honden.

De lessen van de strippenkaart zijn geldig voor de volgende cursussen: Hoopers Beginners, Hoopers gevorderd, Flyball beginners, Flyball gevorderd, Fun Obedience en Dog Fitness.

Je kunt je per les inschrijven via WhatsApp of E-mail (zie kalender voor trainingsdagen).

Interesse? Schrijf je snel in!