Welkom bij Hondenschool Bingel.

Hondenschool Bingel

Onze hondenschool is gevestigd in Bingelrade, gemeente Beekdaelen. We hebben een mooi trainingsveld aan huis en voor de groepslessen wijken wij uit naar een extern trainingsveld, gelegen bij Gasterie Hedelfinger. We geven dagelijks met veel plezier en enthousiasme les. Onze locaties zijn goed te bereiken vanaf Brunssum, Hoensbroek, Heerlen, Sittard, Geleen, Landgraaf, Kerkrade, Beek en Stein.

We vinden persoonlijke aandacht erg belangrijk en om die reden trainen we in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Wil je liever individueel aan de slag? Ook dat is een van de mogelijkheden, zie onze privélessen.

Honden gaan tijdens hun leven door verschillende leeftijdsfases heen, ieder met eigen kenmerken. We behandelen daarom ook theorie tijdens de lessen, zodat je voldoende kennis opdoet van die leeftijdsfases en de daarbij behorende ontwikkeling van je hond. Het begeleiden van een puppy, vraagt immers hele andere vaardigheden dan het begeleiden van een puber. Waarom doet de hond wat hij doet? Wat “vertelt” jouw hond je? En hoe ga jij hiermee om? Met dit inzicht en de verworven kennis, kun je in de toekomst probleemgedrag voorkomen.

Wij werken enkel met positieve trainingsmethodes. Alle hondenrassen zijn bij ons welkom.

Benieuwd naar onze puppy cursus, pre-puber cursus, puber cursus, basis cursus of overige cursussen? Kijk eens bij ons cursusaanbod.

Ben je benieuwd naar ons weekrooster en de startdata? Klik hier.

Hopelijk zien we jullie snel op het veld!

Wie zijn wij? 

Ik ben Michelle Robeerts en woon samen met mijn man, Ramon Jansen, in Bingelrade. Dagelijks genieten en leren wij van onze vier honden, Bunny (American Staffordshire Terrier), Bambi, Jos en Oempa (American Pitbull Terriers). Met drie van de vier zijn wij actief binnen de hondensport en reizen we regelmatig door Europa heen voor een wedstrijd.

Mijn eerste hond kreeg ik toen ik 18 was en ik was op slag verliefd op de American Staffordshire Terrier. Het duurde niet lang alvorens ik mij begon te verdiepen in hondengedrag en kort daarna stond ik op het veld om les te geven.

Ik vond het belangrijk om een goede basis te leggen en ben om die reden aan de slag gegaan met meerdere cursussen over hondengedrag. Tijdens (en na afronding van) de opleiding Kynologisch Instructeur (HACR), heb ik op meerdere hondenscholen ervaring mogen opdoen. Mijn droom, het starten van een eigen hondenschool, kon natuurlijk niet uitblijven. Na ruim 5 jaar leservaring, kan ik nu met trots zeggen dat ik mijn eigen hondenschool heb geopend en dagelijks met mijn passie bezig mag zijn.

Mijn man Ramon houdt zich bezig met de boekhouding en het up-to-date houden van de website. Ook het onderhoud van een van onze trainingsvelden komt voor zijn rekening.