Voor wie en waarom? 

Kleine puppy’s worden groot en ook tijdens de pre-puber fase is het belangrijk om lekker met je hond bezig te blijven. Wellicht heb je de puppy cursus gemist en wil je toch graag starten met een goede basis. Deze cursus is bedoeld voor honden van 4-6 maanden.

Het lichaam van je pup verandert en om die reden besteden we ook tijdens deze fase veel aandacht aan motorische ontwikkeling, coördinatie, spel en zelfbeheersing. Je pre-puber de kans bieden om te ontdekken en hem bloot te stellen aan verschillende prikkels is essentieel voor een goede ontwikkeling. We maken zoveel mogelijk gebruik van de nieuwsgierigheid van de hond, zodat je later kunt genieten van een relaxte en stabiele hond. Een hond die de verschillende uitdagingen in zijn leven kan oplossen met de vaardigheden die hij heeft ontwikkeld en die zich makkelijk aan kan passen aan veranderingen.

Wat gaan we doen? 

Vaak ligt de nadruk op oefeningen en training. Er is echter een groot verschil tussen opvoeding en training. Een fantastisch opgevoede hond hoeft geen enkel commando of gehoorzaamheidsopdracht te kennen. Andersom kan het zo zijn, dat een hond die alle oefeningen tot in perfectie beheerst, toch een onopgevoed exemplaar is.

De nadruk tijdens de pre-puber cursus ligt op opvoeding, socialisatie en habituatie, denk hierbij aan omgang met andere mensen, dieren en vreemde objecten, maar ook kennismaken met verschillende ondergronden, structuren en materialen. Er wordt veel aandacht besteed aan motorische ontwikkeling, balans en coördinatie, spel en zelfbeheersing.

We gaan tijdens de lessen uitgebreid in op hondentaal: wat vertelt jouw junior je allemaal? Uiteraard komen onderwerpen zoals zindelijkheid, slapen, het gebruik van een bench en bijtgedrag ook aan de orde.

Daarnaast wordt een goede basis gelegd voor de opvolgende cursussen. We gaan aan de slag met het aanleren van de naam, het maken van contact met je hond (aandacht vragen en vasthouden), het wandelen aan de lijn, het hier komen op verzoek, wachten, op de plaats blijven liggen en het verrichten van verzorgende handelingen. De gehoorzaamheid komt dus zeker ook aan bod en na afronding van de pre-puber cursus, is jouw hond helemaal klaar voor het vervolg: de puber cursus.

Voor de cursisten die de puppy cursus hebben afgerond, zullen de gehoorzaamheidsoefeningen steeds moeilijker worden gemaakt, voor zover de hond dit aan kan. Er is dus, ook in deze cursus, uitdaging genoeg!

Praktische informatie

De pre-puber cursus bestaat uit 8 lessen: 1 theorieles en 7 praktijklessen. Na iedere les ontvang je een e-mail met daarin een korte samenvatting van de les, inclusief video.

Het maximaal aantal deelnemers is 6 per cursus.

De kosten zijn €120,- incl. btw.

De lessen worden gegeven op ons trainingsveld in Bingelrade, Zuid Limburg.

Neem een kijkje in onze kalender voor de trainingsdagen en startdata.

Interesse? Schrijf je snel in!