Een puppycursus, maar dan anders.

Voor wie? 

Het puppypakket is speciaal voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om wekelijks op hetzelfde tijdstip te trainen, of mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de trainingslocatie te komen. De lessen vinden plaats bij jou thuis en de directe leefomgeving van je puppy!

Wat gaan we doen?

Hoewel de opzet en informatieverschaffing van deze privélessen vrijwel gelijk is aan de puppycursus, biedt het uiteraard ook veel ruimte voor eigen inbreng. Wat is voor jullie belangrijk om te leren en waar liggen jouw behoeftes? Dan gaan we daarmee aan de slag. Uiteraard heb je tijdens de lessen de gelegenheid tot het stellen van vragen, maar mocht je tussen de lessen door ergens tegenaan lopen, kun je altijd contact opnemen.

Kijk voor meer informatie over de inhoud van de cursus bij de puppy cursus.

Hoe zit het dan met socialiseren?

Het is correct dat puppy’s moeten leren omgaan met soortgenoten. Het is echter een groot misverstand dat zij dit moeten leren van andere pups, die vaak ook nog niet weten hoe het moet. In een nest puppy’s zijn alle puppy’s dezelfde leeftijd, ze zijn aan elkaar gewaagd en op elkaar ingespeeld. Gedurende de periode dat de puppy’s met hun nestgenoten verblijven, leren zij dus enorm veel.

In een puppycursus met allerlei verschillende puppy’s is dat net wat anders. Van een losbandige labrador van 18 weken tot een chihuahua van 12 weken en alles wat ertussenin zit. U kunt zich voorstellen dat wanneer al deze puppy’s met elkaar spelen, de chihuahua pup binnen no-time leert om angstagressie in te zetten en de labrador leert hoe leuk het is om kleine hondjes te “kleineren” . Puppyspel en socialisatie kan enkel onder strike begeleiding plaatsvinden door middel van het maken van aan elkaar gewaagde koppels.

Een andere manier om je pup te laten socialiseren is door de pup regelmatig in contact te laten komen met evenwichtige volwassen honden en dit gaan wij doen tijdens de privé lessen. Zo zal de pup leren hoe hij zich hoort te gedragen. Lessen in het bos of het park zijn hiervoor ideaal. Je leert dan zelf ook om verschillende signalen van honden te lezen want: wanneer is een hond evenwichtig? Wat zijn stress signalen? Wanneer moet u ingrijpen bij spel?

Praktische informatie

Het puppypakket bestaat uit 5 lessen van 60 minuten. Wil jij meer of minder lessen? Dat kan, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De lessen zijn in te plannen wanneer het u uitkomt!

De lessen vinden plaats bij u thuis en in uw directe omgeving.

De kosten zijn €250,- incl. btw en excl. reiskosten (€0,35 per km).

Interesse? Schrijf je snel in!