Op zoek naar een leuke, actieve hondencursus voor jou en je trouwe vriend? Lees dan verder.

Voor wie en waarom?

De basiscursus is geschikt voor iedere volwassen hond die nog geen eerdere cursus heeft gevolgd.

Heb jij een hondje uit het asiel of uit het buitenland geadopteerd? Heb je een hond die herplaatst is en waarmee je graag een goede band wilt opbouwen? Wat jouw situatie ook is, deze cursus is geschikt voor iedereen die een goede basis wilt leggen in de opvoeding van zijn/haar hond.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze hondencursus besteden we veel aandacht aan het opbouwen en/of versterken van de onderlinge band. Samenwerken, balans en coördinatie, opvoeding en spel staan hierbij centraal.

Je leert communiceren met je hond en gaat elkaars “taal” begrijpen, waardoor er een goede vertrouwensband ontstaat. Wat vertelt jouw hond je allemaal?  Waarom doet jouw hond wat hij doet? En hoe ga je hiermee om?

Je leert ook hoe je je hond iets nieuws kunt aanleren, of (ongewenst) gedrag kunt ombuigen naar ander (gewenst) gedrag. We gaan aan de slag met sociale vaardigheden, contact maken met je hond, wandelen aan de lijn, het hier komen op verzoek en de basiscommando’s, zoals zit, liggen en plaats.

Een van de belangrijkste aspecten van deze cursus is de re-call. Het (direct) hier komen op jouw verzoek, onder alle omstandigheden. We gaan dit op speelse wijze aanleren en steeds meer uitdagingen toevoegen, zodat jouw hond straks onder alle omstandigheden naar jou toe komt.

Voldoende uitdaging dus, voor ieder niveau!

Praktische informatie

De basis hondencursus bestaat uit 7 lessen van 50 minuten.

Het maximaal aantal deelnemers is 6 per cursus.

De kosten zijn €110,- incl. btw.

De lessen worden gegeven op ons trainingsveld in Bingelrade.

Neem een kijkje in onze kalender voor de trainingsdagen en startdata.

Interesse? Schrijf je snel in!